Daar waar het mee begon
Door: Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank
28 December 2010 | Mali, Bandiagara
In Mali leven diverse bevolkingsgroepen (oa de Peul met hun mooie punthoedjes, de Bozo vissen, de Touaregs in de woestijn maar ook de Dogon. En nav een tentoonstelling in Leiden over deze mensen besloten wij naar Mali te willen).
Vandaag start een 6 daagse trekking door het woongebied van de Dogon met als cherry on the cake: een 3-daags maskerfestival. We kunnen niet wachten!!
Per dag lopen we zo’n 12 kilometer op de ‘koele’ uren van de dag en bezoeken en route diverse dorpjes. Bijna altijd gelegen tegen de rotswand, dus veel klauterwerk. Het leven is hier echt back to the middeleeuwen. Primitieve omstandigheden, veel viezigheid, maar supervriendelijke mensen. Het is de hele dag “bonjour” en “ca va”. Overnachten in onze tentjes in een dorp, vaak op de daken van hun huizen. Sanitair wil je niet weten (wc, bril… hoezo?? Gewoon een gat in de grond en alles wat naar beneden sodemietert, wordt hergebruikt). We hebben onze eigen kokkie-wokkie mee die heerlijke maaltijden bereidt.
Het gebied is schitterend!
De laatste dagen dus het Festival du Masque meegemaakt en vooral dag 1 was geweldig. Op het dorpsplein eerst de dans van de vrouwen in mooie indigoblauwe kledij en daarna de dansende mannen met indrukwekkende maskers. Ook het publiek was het kijken waard.
03 Januari 2011 - 21:56
Jacq:
Klinkt goed, jullie zien nog wel wat pips,mooie foto's,vooral van de ezel met groepje mensen en vanmdie deur
zoen Jacq